TAXATIE

Soms heb je een waardebepaling nodig van een woning, bijvoorbeeld voor de aanvraag van een hypotheek, wanneer je een woning wilt kopen of verkopen, of bij een verdeling.

Een officieel taxatierapport kan bijvoorbeeld nodig zijn voor de koop of verkoop van een woning, bij het verhogen of afsluitenvan een hypotheek, voor het bepalen van een herbouwwaarde, bij een beroep tegen een nieuwe WOZ-waarde of in het geval van het verdelen van bezittingen. Om vergissingen te voorkomen… een taxatierapport is overigens niet hetzelfde als een bouwkundig rapport, want het zegt alleen iets over de onderhoudsstaat van de woning en niet over de bouwkundige staat.

INHOUD RAPPORT

Een taxateur maakt een schatting van de waarde van de woning op basis van verschillende zaken, waaronder de ligging, grootte, constructie, kwaliteit van gebruikte materialen en de staat van onderhoud van de woning. Maar ook toekomstige ontwikkelingen op de woningmarkt kunnen in de taxatie worden meegenomen. Daarnaast is ook kadasterinformatie onderdeel van het rapport.

Wat zijn de kosten?

Prijs op aanvraag

×